Skip to main content

Nyhedsbrev fra Advokatkontoret Fabritius Tengnagel & Heine
April 2015

Vi skriver om relevante nyheder og domme inden for de forretningsområder, som vi beskæftiger os med. Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til vores nyhedsbrev, så kontakt os på news@dklaw.dk.

Venlig hilsen
Advokatkontoret Fabritius Tengnagel & Heine

 

Advokatkontoret Fabritius Tengnagel & Heine anbefalet i Legal 500

Det anerkendte internationale advokatopslagsværk Legal 500 har netop offentliggjort deres årlige rankings af advokatvirksomheder i Europa. I den forbindelse er Advokatkontoret Fabritius Tengnagel & Heine blevet anbefalet i Danmark som et “Leading Firm” inden for kategorien “Dispute Resolution”. Legal 500’s årlige rankings er baseret på omfattende undersøgelser og interviews med klienter, såvel som førende advokater.

Legal 500 giver os følgende ord med på vejen:

“Advokatkontoret Fabritius Tengnagel & Heine is ‘well versed in litigation’, particularly banking cases arising from the financial crisis. Thomas Bøgelund Norvold and Niels Ulrik Heine are defending a former bank director in a DKK1bn case. Søren Locher is recommended.”

Flere af vores advokater er også blevet personlig anbefalet i samme ombæring.

Læs mere på Legal 500’s hjemmeside.
www.legal500.com

 

Skjulte optagelser fik afgørende betydning i domsafsigelse

Højesteret har i en ny dom vist, at skjulte optagelser kan få afgørende betydning for en sags udfald, da optagelserne kan indgå på lige fod med andre beviser.

Højesteret afsagde d. 18. november 2014 dom i en sag vedrørende en mandlig murer, der i 2003 var udsat for et færdselsuheld. Efterfølgende blev det i en vejledende udtalelse af Arbejdsskadestyrelsen vurderet, at hans erhvervsevnetab var 60 %.

Mureren udtalte i den sammenhæng, at han ikke længere kunne varetage sit job som murer eller foretage andet fysisk arbejde, på grund af de smerter færdselsuheldet havde påført ham.

Under sagen i højesteret fremlagde forsikringsselskabet en række videooptagelser af mureren, som forsikringsselskabet havde foretaget uden murerens vidende, mens han deltog i en bygningsrenovering som led i et fleksjob. På optagelserne kunne man blandt andet se ham løfte stilladsdele i strakte arme, bære mørtel på skuldrene, skovle materiale fra en ladvogn, bære på skabe og gipsplader, samt sidde på hug og mure trappe op.

Forsikringsselskabets videooptagelser blev forelagt for Retslægerådet, der vurderede, at det arbejde mureren udførte på optagelserne, ikke var foreneligt med en erhvervstabsevne på 60 %. Det blev herefter konkluderet af Retslægerådet, at det var usandsynligt, at alle murerens gener stammede fra færdselsuheldet. Retslægerådet fandt det mest sandsynligt, at de gener han havde efter trafikuheldet havde været af forbigående karakter, og at de varige gener han havde, var begrundet i andre årsager.

I sin afgørelse kom Højesteret frem til, at mureren ikke havde godtgjort, at hans erhvervsevne var blevet nedsat med 60 % som følge af færdselsuheldet. Retten lagde i sin afgørelse navnlig vægt på retslægerådets erklæring om, at murerens fysiske aktivitet på videooptagelserne ikke var forenelig med de oplysninger, der var fremkommet om hans helbredsmæssige tilstand. Videooptagelserne fik således afgørende betydning for domsresultatet.

Læs hele dommen på Højesterets hjemmeside

 

 

Bemærk: Indholdet i dette nyhedsbrev er udelukkende ment som generel information og kan ikke betragtes som, eller erstatte juridisk rådgivning. Fabritius Tengnagel & Heine kan ikke holdes ansvarlig for dispositioner foretaget på baggrund af indhold i nyhedsbrevet. Vi anbefaler, at man søger advokatbistand ved konkrete juridiske spørgsmål.