Skip to main content

Nyhedsbrev fra Advokatkontoret Fabritius Tengnagel & Heine
Juni 2015

Vi skriver om relevante nyheder og domme inden for de forretningsområder, som vi beskæftiger os med. Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til vores nyhedsbrev, så kontakt os på news@dklaw.dk.

Venlig hilsen
Advokatkontoret Fabritius Tengnagel & Heine

 

Advokatkontoret Fabritius Tengangel & Heine slutter sig til Interlegal

Fabritius Tengnagel & Heine er for nylig blevet en del af det internationale advokatnetværk Interlegal. Netværket omfatter advokatvirksomheder i mere end 30 lande, og er et af de ældste og mest erfarne internationale juridiske netværk.

I forbindelse med internationale sager, hvor der kræves særligt lokalt kendskab, kan vi nu trække på lokal ekspertise med højt fagligt niveau. Dette er med til at sikre, at Fabritius Tengnagel & Heine kan tilbyde vores klienter juridisk rådgivning af høj kvalitet i forbindelse med internationale transaktioner på tværs af landegrænser og internationale retskredse.

Du kan læse mere om netværket på Interlegals hjemmeside. Her finder du også eksempler på sager, hvor Interlegals medlemmer har assisteret hinanden.

 

Hæftelse for A-skat samt arbejdsmarkedsbidrag af vederlag til underleverandør

Efter en byretsdom, afsagt 3. juni 2015, er det nu afgjort, at virksomheder ikke kan frigøre sig for hæftelsen for A-skat og arbejdsmarkedsbidrag af vederlag til en underleverandør med den begrundelse, at underleverandøren er selvstændig.

Sagen vedrørte en virksomhed, der beskæftigede sig med mandskabsudlejning. Virksomheden havde indgået en aftale om udførelse af arbejde for et skibsværft med en klejnsmed.

Byretten fandt, at klejnsmeden ikke i den konkrete situation kunne siges at være selvstændig, men at der forelå et ansættelsesforhold. Det blev her tillagt vægt, at aftalen om udførsel af arbejde indeholdt en række bestemmelser, som var karakteristiske for et lønmodtagerforhold. Blandt andet fremgik det, at klejnsmeden skulle indgive ugesedler til mandskabsudlejningsvirksomheden samt, at klejnsmeden havde en ugentlig arbejdstid på 37 timer med mulighed for at arbejde overtid. Derudover var det aftalt, at klejnsmeden ikke måtte oplyse skibsværftet om, at denne var selvstændig.

Hvorvidt en underleverandør er selvstændig eller ej er således ikke op til parterne selv, men afgøres ved en konkret vurdering af den indgåede aftale. Såfremt det vurderes, at der er tale om et ansættelsesforhold, hæfter den pågældende virksomhed for ikke indeholdt A-skat og arbejdsmarkedsbidrag. Derudover har virksomheden ikke fradrag for eventuelt betalt moms.

Endvidere fandt Byretten, at mandskabsudlejningsvirksomheden var ansvarlig for den manglende indeholdelse af kildeskat ved udbetaling til klejnsmeden, eftersom virksomheden havde udarbejdet aftalen om udførelse af arbejdet og derfor måtte kende til de forhold, der medførte, at der var tale om et lønmodtagerforhold. Dette medførte, at virksomheden herefter hæftede for et beløb svarende til den skat, der skulle have været indeholdt.

Læs hele dommen på SKAT’s hjemmeside

 

Bemærk: Indholdet i dette nyhedsbrev er udelukkende ment som generel information og kan ikke betragtes som, eller erstatte juridisk rådgivning. Fabritius Tengnagel & Heine kan ikke holdes ansvarlig for dispositioner foretaget på baggrund af indhold i nyhedsbrevet. Vi anbefaler, at man søger advokatbistand ved konkrete juridiske spørgsmål.